Göz Koruyucular

07-11-2022 17:13
Göz Koruyucular

Göz Koruyucular

Sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanı ve çalışma ortamı düzenlenerek tüm insanların sağlığına zarar verecek oluşumların daha önceden tespit edilip gereken önlemin alınması sonucu oluşan riskin veya iş kazalarının minimum seviyeye çekilmesi gerekir.

Göz Koruyucu Nedir?

İşçinin yaptığı işten dolayı, sağlık ve güvenliğini etkileyen tehlikelere karşı korunması, çalışma ortamında giyilen, takılan ya da tutulan, gözlerini korumak amacıyla tasarlanmış tüm ekipmanlara denir.

Göz Koruyucu Gözlükler Neden Kullanılır?

Göz Koruyucu gözlükler, gözlerin oluşabilecek tehlikelerden korunmak amacıyla tasarlanmıştır. Kimyasal ve fiziksel etkiler altında kalmalarından veya radyasyonlardan etkilenmemek amaçlı kullanılan donanımlardır.

Göz Koruyucu Gözlüklerin Kullanılmaması Durumunda:


Örneğin: Kaynak yaparken, testere ile kesme ya da spreyli tabancayla boya yaparken, matkap, el bireyzi kullanırken, çok rüzgarlı ortamlarda çalışırken mutlaka kullanılmalıdır. Kullanılmadığında göze çarpan parçacıklar gözde kalıcı hasar bırakabilir. Sadece gözde değil göz kenarlarında elmacık kemiklerde çatlak veya kırık oluşabilir. Göze kaçan kimyasal ya da buharlı maddeler gözü tahriş edebilir tehlikeli bir maddeyse körlüğe kadar yol açabilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.