Kafa Koruyucu Nedir?

02-12-2022 16:59
Kafa Koruyucu Nedir?

Kafa Koruyucu

Dünyada ve ülkemizde yapı ve inşaat çalışmalarında iş yükü ve ağırlığının oldukça fazla olduğu bir çok iş yerleri ve şantiyeler mevcuttur. Söz konusu iş alanlarında ve şantiyelerde işçilerin kafalarına bir şeylerin düşmesi ihtimali oldukça yüksektir. İşçilerin çalışma ortamındaki riskleri düşününce kafa koruyucu ekipmanlarının kullanmaları zorunlu hale gelmiştir. Kafa koruyucu ekipmanları kullanıldığı sürece başa düşebilecek herhangi bir sert cisim işçiyi o ortamda bulanacak kişiyi alabilecek darbeye karşı koruma amaçlı tasarlanmıştır.. Çarpma hızı veya düşebilecek cismin ağırlığı bu hususta çok önemlidir. Bunun için kafa koruyucu ekipmanların türünü seçerken dikkat ediniz.


Kafa Koruyucu Nedir?


Halk arasında genellikle baret veya baş koruyucu olarak bilinmektedir. Kafaya düşebilecek herhangi bir cismin şiddetinin verebileceği hasarı azaltmak için kullanılır. Kafa Koruyucu ekipmanlar kullanılmadığı sürece kafaya gelebilecek herhangi bir cismin sonucunda kişi; ağır travma ve en kötüsü ölüm ile burun buruna gelebilir.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından denetlenen kafa koruyucular ihmal edilmemesi gereken en önemli ekipmanlardan bir tanesidir.

Sizler de çalışırken baş koruyucu ekipmanlar kullanarak kendinizi güvenli hissedebilirsiniz. Unutmayın baret hayat kurtarır!

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.