Kışın Kişisel Koruyucu Ekipmanlar (KKD)

30-12-2022 10:31
Kışın Kişisel Koruyucu Ekipmanlar (KKD)

Kışın Kişisel Koruyucu Ekipmanların (KKD) Önemi

Ülkemizin birçok bölgesinde yılın yaklaşık 7-8 ayı hava koşulları soğuk geçer. Özellikle doğu ve İç Anadolu bölgelerinde kış şartları sert ve uzun sürer. Kışın açık havada çalışmak birçok riski beraberinde getirir. Soğuk ve ıslak koşullar çeşitli tehlikeler sunabilir. Soğuktan koruyucu giysi ve kişisel koruyucu ekipman kullanılmadığında, basit işler bile zorlaşabilir. Soğuk koşullarda çalışırken koruma önemlidir. Soğuk havaya uzun süre maruz kalmak ciddi yaralanmalara neden olabilir. Bu yazımızda, soğuğun vücut üzerindeki etkilerini ve soğuğa karşı koruma ve kişisel koruyucu ekipmanların arkasındaki mevzuatı tartışıyoruz.

Soğuk havanın vücut üzerindeki etkileri:

Soğuk havada çalışmak konsantrasyon eksikliği, basit hareketlerin bile zorlaşmasına neden olabilir. Daha uzun bir süre soğuk hava koşullarına maruz kalmak hipotermi gibi daha kötü sonuçlarda çıkarabilir. Soğuk hava koşullarına maruz kalmak şu gibi yaralanmalara neden olabilir:

  • Soğuk yaralanması
  • Ayak Donmaı
  • Siper ayak
  • Lokal donma
  • Donma
  • Hipotermi
  • Soğuk Ürtiker

Lokal donma

Dışarıda çalışırken sık karşılaşılan bir yaralanma donma havasıdır. Neyse ki, soğuk yaralanmanın en hafif biçimlerinden biridir. Genellikle parmaklarınız, ayak parmaklarınız, yanak kulaklarınız veya burnunuz uzun süre soğuğa maruz kaldığında ortaya çıkar. Dikkat edilmesi gereken en kolay belirti uyuşmadır. Etkilenen bölgenin cildi beyazlaşabilir ve / veya sertleşebilir.

Soğuğa bağlı yaralanmaları tedavi etmek, etkilenen bölgenin etrafını nazikçe ısıtmak kadar basit olabilir, ancak doğrudan değil. Asla çok sıcak nesneler kullanmayın veya etkilenen bölgeyi doğrudan ovalayın, bu ciltte hasara ve uzun vadeli hasara neden olabilir.

Donma

Donma ( Frostbite ) Lokal donma ( Frostnip )daha şiddetli bir durumdur. Durum, cilt sıcaklığı donma noktasının altına düştüğünde ve / veya dokuya kan akışını kısıtladığında ortaya çıkar. Kan damarları donmadan etkilendikten sonra ciddi veya kalıcı olarak hasar görebilir. Frostbite, cildi enfeksiyonlara ve yumuşak dokunun ölümüne duyarlı hale getirebilir. Bazı durumlarda kabarcıklar ve yanma hissi de mevcuttur.

Hipotermi

Hipotermi çok çabuk ortaya çıkabilir. Çekirdek vücut sıcaklığı 1 veya 2 ° C bile olsa 37 ° C’nin altına düşerse, etkiler belirgin hale gelecektir. Hafif hipotermi, titreme, soğukluk hissi, tüylerim diken diken, eller uyuşması ve soğuklukla bağlantılı diğer yaygın semptomlarla sonuçlanabilir. Vücut ısınız 33 ° C’ye düştüğünde semptomlar kötüleşecek, şiddetli titreme, hafıza kaybı, ekstremitelerde işlevsizlik ve konuşma güçlüğü ortaya çıkacaktır. Vücudunuz 25 ° C’ye ulaşırsa, ölüm neredeyse garantidir.

Soğuktan Korunma

Soğuğa karşı korumanın birden fazla yolu vardır. Korumanın acil yolları arasında eldiven, yün ceket ve hatta iş elbisenizin altına termal katmanlar giymek soğuğu yenmeye yardımcı olabilir.

Giysilerinizi seçerken daima koruyucu özelliklerini kontrol etmeyi unutmayın.

Dış ortamda çalışan işçilerin, soğuktan korunma amaçlı soğuktan koruyucu giysi giymeleri yaygındır. Soğuğa karşı koruma hi vis giysiler, hem görünür kalmanıza hem de soğuktan korunmanıza yardımcı olur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.