Kulak Koruyucular

14-11-2022 17:09
Kulak Koruyucular

Kulak Koruyucular

Kişisel koruyucu malzemeler iş sağlığı ve güvenliği açısından oluşacak riskleri önlem almak koşuluyla kullanılır. İşçilerin çalışma ortamında giydiği,taşıdığı,korunduğu ve taktığı herhangi bir ekipman veya malzemedir. Bunlardan biriside kulak koruyuculardır.

Kulak koruyucu malzemeler kulak tıkaçları,kulaklıklarveya kulak koruyucu endüstriyel tasarıma uygun baretlerdir. Düşük frekanslı kapalı devre haberleşme alıcılarından olan kulak koruyucu ekipmanlar ve iç haberleşme kulak koruyucu ekipmanlar örnek gösterilebilir. Sanayi, tekstil, ağaç veya metal sanayi gibi gürültünün yüksek olduğu ortamlarda kullanılır. Gürültülü ortamlarda çalışan işçiler dikkati dağılmaması için daha verimli çalışması ve aynı zamanda sağlığına zarar gelmemesi adına yorgunluk, bitkinlik, baş ağrısı ya da sinirsel ruhsal sıkıntıların oluşmaması için en önemlisi de işitme kaybı yaşanmaması için kullanılması bir hayli önemlidir.

Gürültü Önleyici Kulaklıklar

Gürültü sadece iş ortamında değil normal yaşantımızda da insanın yaşamını etkileyen problemdir. Yüksek gürültüye maruz kalmış insanlar davranış biçimi ve mutluluğu etkilenebilir. Olumsuz etkilenmemesi için gürültü bir ortamdan sağlığına zarar gelmemesi adına oluşabilecek zararı en aza indirebilmek gerekir. Gürültü önleyici kulaklıklar kullanılması dikkat edilmelidir.

OECD verilerine göre 55-60 dba arası gürültü rahatsız eder, 60-65 dba şiddetinde ise rahatsızlık biraz daha artar 65 dba üzeriyse davranış biçiminde engeller oluşur. Gürültü kaynaklı zararlı semptomların oluştuğu belirlenmiştir. Kulak sağlığı açısından gürültü önleyici kulakların kullanımına dikkat edilmesi gerekir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.